Utgitte bøker:

Til Forsiden

Omtale av "Vakre Vestfold"

Forfatter: Erlend larsen
Utgivelsesår: 2023

Bli med på en reise gjennom vakre Vestfold. Fra sjø og svaberg med lyden av bølger, måker og vind i håret, til våre vakre skoger og landbruksområder. Vår historie er fylt av morsomme og spennende hendelser som har satt sine spor, både her hjemme og på nasjonalt nivå. En rekke korte artikler med vakre bilder oppsummerer noen av Vestfolds historiske høydepunkter.

Vakre Vestfold

Viste du at det ble bygd fly i Horten og elektriske lastebiler i Stavern for hundre år siden? Eller at en av dem som var med på å lage grunnloven vår var analfabet? Hva med den statlige hvalfangsten som foregikk mellom Norge og Sverige for å skaffe mat til folk?

Vestfold var det fylket i landet som hadde størst antall falne pr 1000 innbyggere under krigen. Det store antallet hvalfangere som reiste ut høsten 1939 bidro til at det var mer enn dobbelt så mange vestfoldinger som falt under krigen enn gjennomsnittet for landet. Dette er del av vår triste historie.

De historiske glimtene er med på å definere det unike med Vestfold og hva som har vært med på å skape det fylket vi kjenner.

Gjennom de korte historiske artiklene ønsker forfatteren å gi deg en nysgjerrighet til å søke etter enda mer kunnskap i annen litteratur. Noen steder er han behjelpelig ved at det er lagt inn QR-koder som tar deg til spennende steder med mer kunnskap eller til filmer som kun er til glede for seeren.

«Vakre Vestfold» utfyller bøkene «På tur i Vestfold» del-1 og del-2, som Erlend Larsen ga ut første gang i 2010 og 2011, med oppdaterte og reviderte utgaver i 2017 og 2018.

Disse bøkene viser hans kjærlighet til Vestfold og hans interesse for lokalhistorie.
Bokomtale i Tønsberg Blad: (nytt vindu)
Og issuu.com

Vakre Vestfold

Vakre Vestfold

 

Vakre Vestfold - Skipsformede steinettinger

Vakre Vestfold - Skipsformede steinettinger

 

Vakre Vestfold - Norsk byggekunst

Vakre Vestfold - Stavkirke

 

Vakre Vetsfold - dømt til døden

Vakre Vetsfold - dømt til døden

 

 

Vakre Vestfold - Vikingtiden

Vakre Vestfold - Stavern

 

 

 

Bestill
boken
       
Webdesign © 2009 Andebu Web og IT