Utgitte bøker:

Til Forsiden

Omtale av "Stiftelsen Dakota Norway
- Slik ble den til"

Forfatter: Arne Karlsen Nedrelien
Utgivelsesår: 2015

"Stiftelsen Dakota Norway – Slik den ble til" er historien bak Norges eneste flygedyktige DC-3 Dakota. Dak´en har sin opprinnelse fra den andre verdenskrig, og ble blant annet benyttet som president Kekkonens privatfly mens den var i det finske luftforsvarets tjeneste. Flyet ble bygd i 1942/1943 som en C-53D Skytrooper, det vil si en militær variant av DC-3.

“Stiftelsen Dakota Norway – Slik den ble til” er historien bak Norges eneste flygedyktige DC-3 Dakota. Dak’en har sin opprinnelse fra den andre verdenskrig, og ble blant annet benyttet som president Kekkonens privatfly mens den var i det finske luftforsvarets tjeneste. Flyet ble bygd i 1942/1943 som en C-53D Skytrooper, det vil si en militær variant av DC-3.

 

Dakotaen har opparbeidet seg en historie som vel mâ være uten sidestykke i luftfartens historie. Mange som deltok i krigen hadde kjennskap til Dakotaen som transportfly, og allerede i april 1945 ble norske flybesetninger trent på den. Det ble sagt om Dakotaen: "Flyet som endret verden" og "The only replacement of a DC-3, is an another DC-3."

Fra Dakota,en kom til Norge for 25 år siden, har den fløyet 2620 turer og 1526 timer, tilsammen har den 39206 timer i luften. Dette er under havparten av det en annen Dakota har fløyet, så vi har ennå mye å gå på.

Stiftelsen Dakota Norway - slik ble den til

Innhold - Stiftelsen Dakota Norway - slik ble den til

 

Innledning - Stiftelsen Dakota Norway - slik ble den til

Hvorfor akkurat en Dakota?

 

Illmavoimat, det finske luftforsvaret

Strømstad for første gang

 

Veteranene fra krigens dager

Da Dakotaen ble blåst i stykker

 

 

Webdesign © 2009 Andebu Web og IT