Utgitte bøker:

Til Forsiden

Omtale av Hvorfor fly flyr

Endelig har det kommet en bok på norsk som beskriver de ulike sidene ved flygning. Dette er flydilla i bokform, men den virker også mot flyskrekk.

Hvorfor fly flyrPå en tydelig og god måte lar flykaptein Erlend Larsen folk få en titt inn bak kulissene i flygningens verden, og bidrar med det til å avmytifisere flygning. Selv om temaet kan virke litt høytflygende, så klarer forfatteren å forklare vanskelige ting på en enkel og forståelig måte.

En god flybok har mange bilder, og det har ”Hvorfor fly flyr”. Den er rikt illustrert med bilder på så å si hver eneste side. Både tegninger og bilder illustrerer teksten på en god måte.

Boka tar oss med gjennom 19 kapitler. Her kan de med flyskrekk få med seg gode råd på veien, både med tanke på mental beredskap og dypere forståelse for lyder og turbulens. Vi får lese om det store apparatet som skal til for å få et rutefly avsted, og hvordan flygerne opplever en hektisk arbeidsdag. De som alltid har trodd at det er vingens krumning som skaper løftet har fått noe å tenke på. Det er heller ikke den lange veien å gå over vingen i forhold til avstand under vingen som skaper løft - slik mange har trodd.

Forfatteren forklarer oss også ledig og lett hvordan motorene er bygd opp og fungerer, og hvordan flygerne finner frem i tåka. En oppsummering av navigasjonssystemene er en tankevekkende gjennomgang på den teknologiske utviklingen gjennom et lite århundre. Et av kapitlene gir et innblikk i været, og hvordan det påvirker flygning. Jeg har alltid hørt folk fortelle om hvordan det var da flyet de satt i kom inn i lufttomme rom - men det finnes ikke lufttomme rom! Boken avliver en rekke myter.

Gjennom 220 rikt illustrerte sider får vi en lettlest og god forklaring på ”Hvorfor fly flyr”. Dette er en bok som har vært etterspurt av flyinteressert ungdom i alle aldre i lang tid.

Bestill
boken
  Om
forfatteren
  Bokens
nettside
  Medier og
tilbakemld
Webdesign © 2009 Andebu Web og IT